Na początku lutego wypuściliśmy informację, że zamierzamy wprowadzić limity odnośnie ilości użytkowników, którzy używają tej samej subskrypcji Majestic, w tym samym czasie.
Pewnie nie będzie to miało wpływu na około 90% naszych użytkowników, ale może być to niezwykle istotne dla pozostałych 10%. Póki co musieliśmy manualnie identyfikować osoby, które dzieliły się loginem, odsprzedawały go lub też używały go niezgodnie z naszym regulaminem.

Jesteśmy już w końcowych fazach testowania nowego, automatycznego oprogramowania do sprawdzania ilości aktywnych użytkowników i mamy nadzieję go wypuścić w ciągu następnych kilku tygodni.

Co to oznacza dla ciebie? Jak to będzie działać?

Równoległe logowania (eng. ‘concurrent logins’) oznaczają kilka różnych urządzeń, używających tego samego loginu, w tym samym czasie. Wdrożyliśmy rozsądne granice współużywania loginów w zależności od poziomu subskrypcji tak, aby klienci planów Gold oraz powyżej mogli dzielić się dostępem do konta ze swoimi bezpośrednimi współpracownikami.

Potencjalnie jeden użytkownik może być zalogowany na więcej niż jednym urządzeniu, na przykład mając dostęp do Majestic na komputerze oraz na urządzeniu przenośnym jak telefon lub tablet. Poza tym należy się spodziewać potrzeby dodatkowego logowania, w razie powrotu do pierwszego narzędzia, np. komputera.

Oto ZALECANA liczba użytkowników, która może mieć dostęp do danego poziomu subskrypcji:

capture 1
(Ilość równoległych logowań nigdy nie będzie poniżej rekomendowanej ilości użytkowników.)

Od momentu kiedy wprowadzimy nowe oprogramowanie, jeśli będziesz chciał zalogować się do konta, które już posiada maksymalną ilość aktywnych użytkowników; będziesz musiał wylogować innego użytkownika albo zaniechać logowania.

I chociaż dalej będziemy używać manualnego system sprawdzania kont, to automatyczny serwis pozwoli nam zapobiegać takim nadużyciom o wiele bardziej efektywnie.

Jeśli wykryjemy więc, że konto jest prawdopodobnie używane przez większą ilość osób, pokażemy ci jasnoczerwoną wiadomość u dołu strony. Jeśli pojawi się ten baner ostrzegawczy, będzie to oznaczać jedną z trzech rzeczy:

1.Używasz Majestic legalnie ale jesteś zalogowany na kilku różnych urządzeniach. Przepraszamy każdego, kto znajduje się w tej grupie osób. Mamy nadzieję, iż nie będą wam przeszkadzać drobne ostrzeżenia lub sporadyczna konieczność dodatkowego logowania.

2. Być może dzielisz się dostępem do konta wewnątrz organizacji? Być może pracujesz w agencji, a używacie tylko subskrypcji Silver? Od teraz będzie ci o wiele ciężej dzielić się dostępem z innymi. Dla agencji polecamy użycie subskrypcji Gold lub wykupienie kilku oddzielnych kont Silver.

3. Świadomie dzielisz się dostępem do konta z innymi osobami lub też używasz automatycznych programów logujących. Być może udostępnianiasz login osobom trzecim za pomocą jakiejś podejrzanej strony.

Jeśli jesteś osobą z 2 pierwszych kategorii, to możemy się pewnie jeszcze dogadać. Jeśli chodzi o kategorie 3, już wkrótce stracisz cały dostęp.

Kiedy zostanie to wdrożone?

Na razie pokazujemy tylko banery ostrzegawcze nie blokując innych użytkowników.
Mimo to, jesteśmy w końcowej fazie testowania naszego nowego, automatycznego oprogramowania. Jesteśmy świadomi więc, że niewielka liczba autentycznych użytkowników może być narażona na automatykę nowego systemu. Aby pomóc Ci się na to przygotować, wdrożyliśmy tymczasowy system ostrzegania.

Jeśli widzisz to ostrzeżenie już teraz, jest bardzo prawdopodobne, że będziesz sprawdzany automatyczne także w przyszłości. Jeśli będzie to miało wpływ na twoją pracę, możesz się z nami skontaktować w celu omówienia nowego, odpowiadającego twoim potrzebom planu.

Czy Majestic zacznie stawiać surowsze warunki?

Wcale nie, ale niestety niektórzy użytkownicy Majestic notorycznie ignorowali nasze zasady użytkowania. My wcale nie zmieniamy tych zasad, tylko końcu zaczynamy je egzekwować. Na przykład:

  • Nie wolno używać  lub rozpowszechniać jakichkolwiek materiałów dostępnych na naszej stronie w celach komercyjnych; bez uzyskania odpowiedniej licencji.

Wykupując płatną subskrypcję, zgadzasz się także na:

  • Nie rozpowszechnianie, kopiowanie czy odsprzedawanie jakiejkolwiek części naszej strony; co jest naruszeniem głównych zasad określonych w warunkach użytkowania dostępnych na naszej stronie.

Mieliśmy wiele przypadków, gdzie firmy starały się odsprzedawać dostęp do naszego konta. I chociaż nie jest to olbrzymią zbrodnią, to jednak ma to wpływ na ceny sprzedaży. Oprócz tego, nasi partnerzy inwestują naprawdę wiele w budowę narzędzi dla osób trzecich na podstawie naszych danych. Jeśli nawet oni zaczynają się skarżyć, że te multi-logowania negatywnie wpływają na szybkość użytkowania systemu, to absolutnie nie wolno nam tego ignorować.
Jesteśmy dumni z faktu, że nasze dane są znacznie tańsze od tych oferowanych przez naszą konkurencję, jednocześnie dając dostęp do większej ilości informacji dla użytkowników na wszystkich poziomach. Dlatego tak nam zależy, aby zapewnić niezawodne i niedrogie subskrypcje z dostępem API dla partnerów Premium.

Mamy nadzieję, że większość naszych użytkowników nie zostanie dotknięta tymi zmianami. Niestety jest to jednak coś, co musiało  w końcu zostać wprowadzone przez Majestic.

Też widzę to ostrzeżenie, co teraz?

Pierwszą rzeczą, o której warto pomyśleć, to ile osób zazwyczaj loguje się na to samo konto? Jeśli “inny użytkownik” nie loguje się prawie nigdy, to może warto zacząć logować się trochę częściej. Jeśli jest jednak więcej użytkowników niż jeden, i logują się oni regularnie, można pomyśleć wtedy o wykupieniu odrębnych planów dla każdego użytkownika lub podwyższyć obecny plan. Ponieważ jest to możliwe, aby mieć więcej subskrypcji na jednym koncie, to należy uważać jednak aby nie używać na przykład planu Silver oraz Gold jednocześnie, szczególnie przez dłuższy okres czasu. W przypadku podwyższenia subskrypcji, najlepszym sposobem jest anulowanie niższego planu. Napisz do nas, a my zwrócimy ci pieniądze za niewykorzystane dni z poprzedniej subskrypcji. Musisz pamiętać jednak, by stary plan był poprawnie anulowany.

Kilka subskrypcji Silver czy może jednak podwyższyć do planu Gold?

To będzie zależeć w dużej mierze od sposobu, w jaki twój zespół używa Majestic. Oddzielne konta Silver nie nakładają się na siebie, więc użytkownicy będą mieli całkowicie odrębny dostęp. Subskrypcja Gold da ci jednak dostęp do o wiele większej ilości danych; pomagając zaoszczędzić pieniądze. Jedynym negatywem jest fakt, że wszyscy użytkownicy będą korzystać z tego samego koszyczka oraz list. Mogą oni jednak tworzyć indywidualne foldery na raporty, co ma swoje zalety.

Jeśli chciałbyś dowiedzieć się więcej, napisz do nas na adres support@majestic.com


THANK YOU!
If you have any questions in the meantime, please contact help@majestic.com
You have successfully registered for a Majestic Demo. A Customer Advisor will contact you shortly to schedule a suitable time to connect.